In tien minuten fiets je naar de binnenstad of naar de Biesbosch

Dordrecht is de oudste stad van Holland en dat merk je meteen aan de sfeervolle binnenstad met de vele monumenten. De stad zit boordevol historie, maar staat allerminst stil: tegenwoordig bruist de stad met z’n vele restaurants en festivals, zoals Big Rivers Blues, Dordt in Stoom en de grootste kerstmarkt van Nederland.

Dordrecht centrum

Dordt in Stoom, Big River Blues Festival en nog veel meer

Dordrecht heeft voor ieder wat wils. Festivals, geschiedenis en cultuur, jong en oud vindt hier altijd wat te doen. Ook in de winter, met de pittoreske kerstmarkt en de openlucht-ijsbaan in het centrum. Dordrecht was niet voor niets evenementenstad van het jaar 2012.

Park in Dordrecht

Nationaal Park de Biesbosch om de hoek

Dordrecht is een groene stad en heeft vele mooie stadsparken om te recreëren. De polders rond de stad zijn bij uitstek geschikt voor mooie fietstochten en liefhebbers van grootse natuur kunnen in Nationaal Park de Biesbosch met een fluisterboot of kano de ongerepte delen van het park ontdekken.

Met de waterbus naar Rotterdam

 

Het Eiland van Dordt is omgeven door rivieren. Dat geeft stoere vergezichten en het brengt de stad ook heel veel moois. De waterwegen lieten de handel en daarmee de stad in de Gouden Eeuw bloeien, de vele havens en ontelbare historische panden vormen nu samen één groot monument. Op zomerse dagen is het heerlijk vertoeven op de terrasjes, zoals bij het mooie Groot Hoofd. De waterwegen worden nu heel handig ingezet om met de waterbus snel naar andere Drechtsteden of Rotterdam te forensen.