Het leukste buurtje van Dordrecht

De gebiedsontwikkeling van Nieuw Land van Valk bevat drie deelgebieden: Leerpark, Valkhorst en Valkzicht. In deelgebied Valkzicht zijn / worden er verschillende koopappartementen, kleinschalige bedrijfsruimten winkels gerealiseerd. In deelgebied Valkhorst wonen de bewoners van de ruime gezinswoningen al met plezier in hun woning. Binnenkort wordt daar De Valk aan toegevoegd, dat vormt voorlopig het sluitstuk van de ontwikkeling van Nieuw Land van Valk. Het bijna complete Leerpark biedt ongekend veel voorzieningen.

woningen-nieuw-land-van-valk-nieuwbouw-in-Dordrecht

Een woning voor elke smaak

In Nieuw Land van Valk in Dordrecht valt veel te kiezen: in deelgebied Valkzicht vind je comfortabele appartementen en overige woningen, van compact tot zeer royaal. Hierin is ook de supermarkt en diverse andere winkels en voorzieningen gevestigd. Valkhorst is het deel waar ruime eengezinswoningen gelegen zijn, in totaal ongeveer 100. Voor bijna elke wens is hier wel een woning gerealiseerd. Verschillende types met ieder hun eigen identiteit, waarbij je ook nog veel extra opties per woning hebt. De Valk, het sluitstuk en dus de blikvanger van de ontwikkeling ligt middenin het park en bevat 12 luxe en bijzonder ruime stadswoningen. Geen woning is hier straks hetzelfde, zodat een mooie gevarieerde nieuwbouwwijk ontstaat!

Park in dordrecht

Rust, ruimte, een park en voorzieningen

Nieuw Land van Valk is een fijne woonbuurt in Dordrecht, met veel voorzieningen die het leven nog leuker en aangenamer maken. Zoals bijvoorbeeld een supermarkt en diverse andere winkels. In het Leerpark vind je een bloeiend leer- en werkcentrum met moderne onderwijsinstellingen en als paradepaardje de ‘Duurzaamheidsfabriek’. Maar ook de andere opleidingen brengen verrassend veel leuks voort: je kan je hier laten knippen bij de Kappersacademie en veel studenten werken in de horeca op het Leerpark! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

groene-zone-in-hart-van-Nieuw-Land-van-Valk

Park in het hart

Bij Nieuw Land van Valk koop je méér dan alleen je nieuwe woning! In het hart van de nieuwe woonbuurt ligt een stadspark. Nu al lekker groen, met mooie bomen en een ruim grasveld. Dat maakt wonen in Nieuw Land van Valk extra leuk. Terwijl je op zaterdagochtend thuis lekker rustig je kopje koffie drinkt, ravotten je kinderen in het park! Wonen in het park kan straks ook, de 12 luxe eengezinswoningen van De Valk zijn gelegen in het park.

Haven van dordrecht

Ideale bereikbaarheid

Nieuw Land van Valk ligt op nog geen twee kilometer van het centrum van de oude binnenstad van Dordrecht. Daar ben je in nog geen 10 minuten fietsen! De bereikbaarheid met de auto is via de A16 en de N3 optimaal. De bus stopt in de wijk, terwijl treinstation Dordrecht-Zuid op loopafstand ligt.

Legenda

Leerpark
1. Fase 1: Sport- en klimhal (2009)
2. Fase 2: Brandweerkazerne en onderwijsleerbedrijfsopleiding (2011)
3. Fase 3: Veiligheidsregio en ambulancedienst (2012)
4. Fase 4: Duurzaamheidsfabriek, onderwijsleerbedrijf (2012)
5. Fase 5: ‘Newton’ 123 appartementen, bedrijfsruimte, onderwijsbedrijfstruimte en 174 parkeerplaatsen in parkeergarage (2013)
6. Fase 6: ‘Darwin’ 36 appartementen, informatiecentrum (2012)
7. Nog te ontwikkelen: ‘start up center’. 
8. Nog te ontwikkelen: onderwijs & bedrijvigheid (ontwikkeling 2020)
9. Nog te ontwikkelen: studio’s & appartementen (ontwikkeling 2020)

Valkhorst
10. Fase 1: 47 eengezinswoningen (2018)
11: Fase 2: 41 eengezinswoningen (2019)
12: Fase 3: De Valk – 12 ruime eengezinswoningen (ontwikkeling 2020)

Valkzicht
13. Fase 1: ‘Grote waard’ 21 appartementen, bedrijfsruimte, onderwijsleerbedrijf en PLUS supermarkt (2016)
14. Fase 2: ‘Valkzicht’ 53 appartementen en maisonnettes en winkelruimte (appartementen nu in verkoop , realisatie 2019-2020)
15. Fase 3: appartementen, winkelruimte en bedrijfsaterliers (ontwikkeling 2020)

In de buurt

Nieuw Land van Valk is een ideaal vertrekpunt om van alles te ondernemen. Het nieuwbouwproject heeft een centrale ligging, je zit dichtbij uitvalswegen en je hebt goede ov-aansluitingen. Binnen tien minuten fiets je naar de historische binnenstad en ook in de wijk zelf vind je verrassend veel voorzieningen.

Voetballend kind in dordrecht

Van alles dichtbij

In de buurt van Nieuw Land van Valk vind je alle dagelijkse voorzieningen en sportfaciliteiten als voetbal, honkbal, sportscholen, een klimhal en een schaatsbaan. Het Gezondheidspark en het Leerpark voorzien tevens in zorg- en onderwijsfaciliteiten.Ook aan de allerjongsten wordt in Dordrecht gedacht: op loopafstand ligt speeltuin Victorie, midden in oude Land van Valk. Deze speeltuin, die al meer dan 50 jaar bestaat, wordt gerund door trouwe buurtbewoners en vrijwilligers.Verder vind je er op loopafstand verschillende horeca-zaakjes, een PLUS supermarkt, een bloemenwinkel en nog veel meer!

Groene omgeving in Dordrecht

Hartstikke groen!

Nieuw Land van Valk wordt een groene wijk: er ligt al een mooi park dat de deelgebieden Valkzicht en Valkhorst met elkaar verbindt. Daarnaast heeft de wijk ruime straten, een speeltuin en ook weilanden. Ook in de nabije omgeving is veel groen. Even verderop ligt het Het Groene Hart van Dordrecht: het Dubbelmondepark is een prachtig parkgebied waar zelfs Schotse Hooglanders grazen. Ook nationaal park De Biesbosch is met de fiets goed aan te rijden.

Aan de kade in Dordrecht

10 minuten vanaf de stad

Vanuit Nieuw Land van Valk fiets je zo naar het gezellige stadshart van “de eerste stad van Holland” met haar historisch en rijk verleden. Dordrecht, oftewel Dordt in de volksmond, is een stad die alles heeft. Van oude havens, sfeervolle smalle straatjes, een gezellig centrum met pleinen, restaurants, terrasjes aan het water, poppodia, theaters, musea en bijzondere festivals. Kortom, een stad met een kloppend hart! Dordrecht ligt weliswaar op een eiland, maar is uitstekend bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en ook met de waterbus. Bovendien ben je binnen een mum van tijd in Rotterdam of Breda.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.